4 motive pentru a investi într-un multicooker

4 motive pentru a investi într-un multicooker

Dacă sunteți în căutarea unui aliat în bucătărie, a unui aparat  care să vă ajute să pregătiți diverse rețete, fie din lipsă de timp, fie pentru că nu aveți multă experiență, un multicooker poate fi alegerea perfectă. Chiar dacă sunteți un bucătar priceput, merită să investiți în acest aparat, fiind un real ajutor mai ales când aveți nevoie să gătiți rapid rețete pe care în mod normal le-ați prepara în ore.

Acest dispozitiv nu cauzează probleme de funcționare, poate găti aproape orice fel de mâncare, economisește timp, nu ocupă mult spațiu în bucătărie și reduce timpul de gătire, deci avantajele sunt numeroase.

Un multicooker are o varietate de funcții automate de gătire, de la gătire la aburi și până la prăjire. De exemplu o oală sub presiune Tefal poate avea 25 de programe automate și poate găti orice, de la orez, cereale, terci, paste cu legume, carne, supă, aluat, pizza, dar și gemuri, cremă de brânză și multe altele. Majoritatea modelelor vin cu o carte de rețete pentru a vă ajuta să descoperiți noi rețete pe care le puteți prepara.

Mâncarea este mult mai sănătoasă

Este mult mai sănătos să gătești fără prăjire, fără mult ulei și cu o mulțime de legume și carne, alimente care au nevoie în general de multă atenție atunci când sunt gătite. Rețetele la un multicooker nu necesită mult ulei sau grăsimi suplimentare, deoarece folosesc apă și gătire sub presiune pentru a prepara mâncarea. În acest fel mâncarea este mult mai gustoasă, dar în principal este mult mai sănătoasă.

Este ușor de curățat

Un multicooker vă permite să preparați multă mâncare într-un singur loc. În cazul acestor aparate poți pune totul în oală și pur și simplu îi dai drumul. În acest fel veți murdări mai puține vase și nu va trebui să petreceți atât de mult timp curățând. De asemenea, oala unui multicooker este ușor de spălat și curățat pentru că multe dintre acestea au un strat non-stick. Sunt detașabile și sunt ușor de spălat, iar capacul poate fi curățat cu puțin degresant și o lavetă umedă.

Este foarte ușor de utilizat

Pentru persoanele care nu se pricep atât de mult la gătit, un multicooker este alegerea perfectă. Acesta te ajută să gătești rapid mese delicioase care, de obicei, necesită mai mult timp pentru a fi preparate și mult mai multă experiență. Fie că este vorba despre o tocană de vită sau o friptură cu sos BBQ, acestea vor fi mult mai ușor de preparat. Nu este ca un robot de bucătărie cu care trebuie să fii atent, acordând mare atenție instrucțiunilor și timpului. În cazul unui multicooker tot ce trebuie să faci este să selectezi programul de gătire sau să îl setezi manual dacă vrei ceva mai special.

Vă puteți prepara mâncare înainte

Pentru că un multicooker are o capacitate mare, puteți fie să preparați mâncare pentru mai multe persoane, fie să preparați mâncare pentru mai multe zile. În acest fel economisiți o mulțime de timp. După cum am spus, reduce foarte mult timpul de gătire și timpul de curățare, dar vă poate ajuta să reduceți și timpul petrecut în bucătărie.

Dacă doriți să mâncați sănătos și gustos tot timpul, achiziționarea unui multicooker poate fi cea mai bună idee. Vă puteți pregăti mâncarea pentru 2-3 zile în avans, lucru care pentru persoanele ce lucrează mult sau nu petrec foarte mult timp acasă este ideal.

Indiferent dacă optați pentru o oală sub presiune Tefal sau un model mai de buget, va fi o alegere excelentă pe care nu o veți regreta. Puteți găsi o mulțime de rețete și sfaturi online pe care le puteți utiliza pentru a profita la maxim de ceea ce vă poate oferi acest aparat. Ocupă puțin spațiu, vă ajută să gătiți repede și sănătos și este ușor de curățat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns