34 de unități de învățământ din Timiș figurează pe lista proiectului Programului Național ”Masă Sănătoasă” 2024

34 de unități de învățământ din Timiș figurează pe lista proiectului Programului Național ”Masă Sănătoasă” 2024

34 de unități de învățământ din Timiș figurează pe lista proiectului Programului Național ”Masă Sănătoasă” 2024.

Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul Programului Național ”Masă Sănătoasă” 2024.

Conform documentului, pentru finanțarea programului în acest an, se alocă bugetelor locale ale primăriilor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul acestora, în cuantum de 1.019.223 mii lei.

CITEȘTE ȘI: Locatarii din fostul bloc “Comtim” sunt revoltați pe administrația Fritz, care le-a desființat parcarea rezidențială și a lăsat totul în haos

Obiectivul Ministerului Educației este asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate a tuturor preșcolarilor și elevilor din România, se arată în document.

Potrivit Eurostat, rata de părăsire timpurie a şcolii în România a fost de 18,1% în anul 2017, 16,4% în anul 2018, 15,3% în anul 2019, 15,6% în anul 2020 și 15,3% în 2021.

Programul vine în completarea celui de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, adoptat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2023.

Lista unităților de învățământ cuprinse în Programul Național ”Masă Sănătoasă” 2024 conține un număr de 1.223 de școli din toate județele țării. Cele mai multe – 50 – sunt în județul Cluj, cele mai puține, în București – 15.

În Timiș, sunt prezente pe listă 34 de unități de învățământ.

Este vorba de școlile gimnaziale din localitățile: Mașloc, Fibiș, Șag, Birda, Sudriaș, Chevereșu Mare, Dumbrava, Sânnicolau Mare (nr. 2), Saravale, Comloșu Mare, Criciova, Denta, Iecea Mare, Sânmihaiu Român, Racovița, Tomnatic, Nițchidorf, Variaș, Pișchia, Ghilad, Cenad, Tormac, Teremia Mare, Foeni, Curtea, Fârdea, Jimbolia, Margina, Izvin, Banloc.

La acestea, se adaugă liceele din: Timișoara (”Sfântul Antim Ivireanul”), Deta (”Sântul Nicolae”), Nădrag (”Traian Grozăvescu) și Peciu Nou.

”Autoritățile administrației publice locale pot stabili suplimentarea numărului de beneficiari, la nivelul unității administrativ-teritoriale, cu asigurarea finanțării, cu încadrare în sumele aprobate cu această destinație în bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”, precizează Ministerul Educației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *