300 de tone de cărbune, ”arse” de hoți

carbune

Polițiștii de la transporturi din Timișoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, cercetează 12 persoane care ar fi sustras aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

O parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

Din cercetări a reieșit că transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei tona). Potrivit oamenilor legii, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, ar fi fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

În vederea documentării operațiunii, au fost efectuate 15 percheziții domiciliare în județul Hunedoara. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și jandarmi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns