30 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș

36 de cazuri

30 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș

Autoritățile timișene au raportat, astăzi, 30 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. În spitalele din Timiș sunt internate 95 de persoane diagnosticate cu COVID, dintre care 23 la Terapie Intensivă. Sunt active focare de boală la Spitalul Județean Timișoara (4 cazuri Neurologie) și Spitalul de Psihiatrie Jebel (12 cazuri). Rata de infectare a scăzut la nivelul județului Timiș, fiind de 2,49 la mie.

686 de cazuri noi, la nivel național

Azi, au fost înregistrate 686 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 104 mai mult față de ziua anterioară. Potrivit autorităților, 75 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

CITEȘTE ȘI: Ce li se pregătește șoferilor? Sistem automat pentru amenzi, cu 300 de radare și 500 de camere video

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 67 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.702, cu 19 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 235 persoane, cu opt mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 235 pacienți internați la ATI, 201 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 12 mai mult decât în ziua anterioară.

Niciun minor nu este internat la ATI.

Până astăzi, 65.340 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.
„În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP trei decese (un bărbat și două femei), niciunul anterior intervalului de referință.

Dintre cele trei decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani și unul la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de trei pacienți decedați, doi au fost nevaccinați și unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea 68 de ani și prezenta comorbidități”, au transmis autoritățile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *