3 stații de epurare automatizate, în județul Timiș

3 stații de epurare automatizate, în județul Timiș

3 stații de epurare automatizate, în județul Timiș

Aquatim realizează în județul Timiș trei stații de epurare în valoare de 30,7 milioane de lei, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Stațiile din Satchinez-Hodoni, Cenei-Checea și Cenad vor fi complet automatizate și nu vor necesita personal de operare permanent.

”Cele trei stații vor include următoarele trepte de epurare: treapta de epurare preliminară, treapta de epurare biologică avansată a apelor uzate, cu eliminarea compușilor de azot și fosfor, însoțită de tratarea nămolurilor rezultate.

Contractul presupune totodată proiectarea și execuția unor conducte de evacuare a apei epurate și structuri de evacuare în emisar, sisteme de alimentare cu apă a stațiilor de epurare și amenajarea drumurilor de acces la stațiile de epurare.

CITEȘTE ȘI: Cod roșu de caniculă în vestul țării. Temperaturile vor înregistra recorduri

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.

Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș”, transmite Aquatim.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *