3 broaște țestoase dintr-o specie vulnerabilă au fost descoperite în Timișoara

3 broaște țestoase, dintr-o specie vulnerabilă, au fost descoperite în Timișoara

3 broaște țestoase dintr-o specie vulnerabilă au fost descoperite în Timișoara

În urma unei sesizări, luni, în Timișoara, reprezentanții Gărzii de Mediu Timiș, au descoperit trei broaște țestoase.

Acestea fac parte dintr-o specie vulnerabilă și au fost eliberate în habitatul lor natural.

”GNM SCJ Timiș a fost informat în data de 20.03.3023, cu privire la identificarea a 3 exemplare de broască țestoasă de apă (Emys orbicularis) pe domdeniul public din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: S-a întâmplat la Timișoara: polițiștii locali au aflat abia în timpul misiunii că au fost trimiși să amendeze ilegal bicicliști

Aceasta este singura specie de țestoasă semiacvatică nativă din fauna României, fiind clasificată ca o specie vulnerabilă, afectată de degradarea, distrugerea și fragmentarea habitatelor.

Populațiile sunt amenințatate de poluare, desecări, colectarea în scopul comercializării și uciderea deliberată sau accidentală. S-a procedat la prelevarea exemplarelor iar după verificarea stării de sănătate de către DSVSA Timiș, au fost eliberate în habitatul lor natural în Aria Naturală Protejată RO SCI 0115 Mlaștina Satchinez.

Atenționăm asupra faptului că este intersiză capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică, comerţul cu exemplare din speciile prevăzute în anexele la Regulamentul (CE) nr. 338/97 al Consiliului din 9 decembrie 1996 privind protecţia speciilor, faunei şi florei sălbatice și constituie infracţiune în conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, transmite Garda de Mediu Timiș.

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *