26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca. Măsuri de securitate la Mănăstirea Prislop

prislop

Peste 100 de jandarmi, poliţişti şi pompieri militari, dar şi echipaje ale Ambulanţei, vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, unde sâmbătă se comemorează 26 de ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Arsenie Boca, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara.

Pe drumul care duce la Mănăstirea Prislop vor fi prezente vineri şi sâmbătă mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, care vor ajuta la fluidizarea traficului. De aceea, poliţiştii recomandă şoferilor să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a nu obstrucţiona traficul rutier sau accesul maşinilor de intervenţie ale forţelor de ordine. În contexul vremii schimbătoare, poliţiştii reamintesc şoferilor că trebuie să aibă maşinile echipate cu anvelope de iarnă şi să respecte regulile mersului în coloană.

În incinta mănăstirii, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi vor realiza dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

„Jandarmii hunedoreni recomandă participanţilor la această manifestare religioasă să respecte precizările organizatorilor şi forţelor de ordine şi să nu încurajeze cerşetoria, respectiv să nu ofere bani sau bunuri celor care apelează la mila publicului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Andrada Pop.
În cazul în care au probleme, pelerinii sunt sfătuiţi să se adreseze jandarmilor şi poliţiştilor aflaţi la faţa locului sau pot suna la numărul de urgenţă 112.

Pe 28 noiembrie se împlinesc 26 de ani la moartea Părintelui Arsenie Boca, apreciat ca fiind cel mai mare duhovnic al secolului XX. La slujba de comemorare a Părintelui, care se oficiază de un sobor de preoţi condus de episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, vin mii de credincioşi din toată ţara. Slujba are loc la un altar ridicat în aer liber, în imediata vecinătate a bisericii vechi de la Prislop.

În decursul unui an, la Mănăstirea Prislop sunt mai multe momente importante. Pe lângă cele două hramuri: 8 mai – Sfântul Ioan Evanghelistul, 14 septembrie – Ziua Crucii, la mănăstire se mai prăznuiesc 13 septembrie – Sfântul Ioan de la Prislop, 28 noiembrie- ziua de pomenire a Părintelui Arsenie Boca, şi 26 decembrie- Sfântul Nicodim.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns