25.000 de muncitori străini ar putea fi aduşi la anul în România

Guvernul a dublat numărul străinilor admiși pe piața forței de muncă din România

Un proiect al Ministerului Muncii din noiembrie propunea, pentru 2021, un contingent de 30.000 de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România. Ei bine, cifra se pare că a fost modificată. Noul proiect de hotărâre spune acum că este vorba de 25.000, conform hotnews.ro.

Pentru eliberarea avizelor de angajare/detașare pentru lucrători nou – admiși, angajatorii plătesc 100 euro, iar pentru avizul privind lucrătorii sezonieri – 25 euro. Bineînțeles, pentru angajații permanenți vor plăti toate taxele și impozitele.

Unul dintre documentele necesare la Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea obținerii avizului favorabil pentru încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, este adeverința privind forța de muncă disponibilă.

Astfel, în primele opt luni din acest an, 4.135 firme au solicitat eliberarea de adeverințe pentru 49.200 de locuri de muncă vacante pentru care nu a existat forță de muncă disponibilă, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, când 4.705 de firme au solicitat eliberarea de adeverințe și s-au eliberat adeverințe pentru 57.046 de locuri vacante pentru care nu a existat forță de muncă disponibilă.

Foto: Transilvania Reporter


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “25.000 de muncitori străini ar putea fi aduşi la anul în România

  1. Imbecili, ia să nu mai dați ajutoare sociale la toți bețivii și ia luați la puricat toate dosarele de pensionare medicală, întocmite știm noi cum, că din cînd în cînd mai prinde poliția pe cîte unul care le întocmește contra cost și veți vedea cum apar 30.000 de muncitori localnici. Unde credeți că au dispărut milioanele de muncitori din industria socialistă ? O parte au emigrat, dar o bună parte preferă să stea la băut, degeaba, chiar și pe bani mai puțini !

Lasă un răspuns