23 de cetățeni străini, solicitanți de azil în România, prinși încercând să părăsească ilegal țara noastră

irakieni frontiera

Nu mai puțin de 23 de cetățeni străini care voiau să părăseasxcă ilegal România au fost prinși de polițiștii de frontieră din vestul țării.

CITEȘTE ȘI: Schimbare importantă privind permisul în 2019!

Ieri, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc S.K., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui automarfar marca Mercedes-Benz înmatriculat în Turcia.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, gumă de mestecat din Turcia, către o firma din Cehia.

CITEȘTE ȘI: Meteorologii, anunț-surpriză – Se încălzește vremea! Prognoza meteo pentru o săptămână

În urma analizei de risc specifice, cu sprijinul colegilor de la I.T.P.F. Timişoara, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul remorcii autovehiculului, au fost descoperiţi ascunşi zece bărbaţi.

Polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

CITEȘTE ȘI: Explozie la un bancomat din vestul țării

O oră mai târziu, tot la P.T.F. Nădlac II, s-a prezentat pentru ieşi din ţară, cetăţeanul leton I.K., în vârstă de 44 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în Marea Britanie.

Şi în acest caz, în urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport.

CITEȘTE ȘI: Porci sacrificaţi târâţi cu maşina într-un oraș bănățean

Astfel, au fost descoperite ascunse, în partea din faţă a compartimentului marfă al mijlocului de transport, într-un spaţiu special amenajat, treisprezece persoane.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că grupul era format din doisprezece cetățeni irakieni şi un cetăţean sirian. De asemenea, s-a mai stabilit că sunt opt bărbați, trei femei și doi minori, adulții având vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, iar minorii au 13, respectiv 15 ani, toți solicitanți de azil în țara noastră.

CITEȘTE ȘI: Drum anevoios spre școală și spre serviciu

”În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru ambii şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei 23 de cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPTF Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns