21 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii din Timişoara

21 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii

21 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii.

Noul corp de clădire al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara este finalizat în proporție de 95% de aproape patru ani, dar, din motive pe care nimeni nu le explică, acesta nu este terminat și recepționat deși, potrivit specialiștilor ar mai avea nevoie de investiții de aproximativ un milion de lei pentru a putea fi dat în folosință.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent vineri, 24 mai, la Spitalul de Copii și a vorbit despre situația în care se află unitatea spitalicească.

“Ca să aplici la un proiect de dotare, clădirea trebuie să fie funcțională, eu sper că măcar acum în ceasul al 12-lea, după 4 ani, Primăria Timișoara va face cele necesare pentru ca această clădire să fie finalizată, nu mai trebuie o mare investiție, vedeți că e aproape finalizată, sunt anumite instalații aici de un an, de doi ani, puse… eu cred că ele ar trebui să devină operaționale înainte să expire perioada de garanție”, a declarat ministrul Sănătății.

Costul dotărilor cu aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul de Copii se ridică la aproximativ 21 de milioane de euro, iar finalizarea construcției este extrem de importantă în vederea obținerii acestei finanțări pentru că spitalele de pediatrie au prioritatea la obținerea fondurilor.

“Am doi copilași, am ajuns cu unul din ei la Spitalul Louis Țurcanu și am văzut cât de dedicați sunt medicii de aici, dar câtă nevoie e de investiții, de spații și aparatură medicală.

Vreau să vorbim puțin de cifre: banii necesari pentru a finaliza această clădire, bani pe care ar trebui să îi asigure Primăria Timișoara, înseamnă vreo 4-5 milioane de lei.

Doar pentru infecții nosocomiale s-au dat de la Guvern 35 de milioane de lei, iar dotările pentru acest spital sunt de 21 de milioane de euro.

Primăria mai trebuie să cheltuiască unul ca să primească spitalul 21. Proiectul poate fi depus, dar dacă se face licitație, se cumpără aparatura și spitalul nu e gata, ce facem, le punem în curte?

Dincolo de dispute politice și de atitudine de arici pe care o văd din partea primăriei, haideți să terminăm spitalul, în paralel să se termine selecția la Ministerul Sănătății și avem angajamentul Ministerului că acest tip de unități sanitare vor avea prioritate ca să putem cumpăra această aparatură atât de necesară Timișului și Timișoarei”, a spus Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților.

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș

– Executat de Societatea SC TIMPRESS SA

– CUI mandatar financiar coordonator 21240002


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *