18.000 de euro amendă pentru doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania

politia germania

18.000 de euro este amenda pe care au primit-o doi români, unul şoferul, altul proprietarul unui camion confiscat în Germania.

O echipă a poliției autostrăzilor din Bochum a verificat luni, 28 ianuarie, pe autostrada A40 în direcția Dortmund, un TIR cu numere românești, informează poliția într-un comunicat de presă.

Analizând tahograful, polițiștii au observat că indica în mod fals că vehiculul nu s-a mișcat de pe loc, deși tocmai l-au tras pe dreapta de pe autostradă.

Șoferul român, în vârstă de 32 de ani, a fost sancționat cu o amendă de 3.000 de euro, iar proprietarul vehiculului s-a ales cu o amendă de 15.000 de euro.

De asemenea, pe numele șoferului și al proprietarului s-au întocmit acte de urmărire penală pentru falsificare de date tehnice. Capul tractor a fost pus sub sechestru, constituind probă legală.

Neatenția și oboseala sunt cauze comune ale accidentelor în special în rândul șoferilor de TIR-uri. Profesioniștii șoselelor care transportă tone de mărfuri trebuie de aceea să respectele orele de odihnă prevăzute de legislație pentru a nu reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, mai scrie în comunicatul de presă citat, conform observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *