15 copii născuți cu boli cardiace congenitale așteaptă să fie salvați, la Timișoara

cardiace

15 copii născuți cu boli cardiace congenitale așteaptă să fie salvați, la Timișoara

La Secția de Chirurgie Cardiacă Pediatrică Timișoara din cadrul Institutului de Cardiologie vor avea loc mai multe intervenții în cursul acestei săptămâni ce vor fi realizate de medicii timișoreni împreună cu echipa cardio-chirurgicală de la Stuttgart, ” KinderHerzen”. „Urmează o săptămână grea plină de operații.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă îi încurajează pe tineri să își proiecteze un viitor în România

Sunt planificate două operații Ross, cinci proceduri intervenționale de închidere cu „umbreluță” a defectelor septale interatriale la copii mici, operații pentru malformații cardiace mai simple, DSV, Fallot, stenoze aortice”, a anunțat prof. de. Marian Gașpar.

„Un vis pe cale să devină realitate la 11 ani după ce am plecat din România să mă antrenez și să lucrez la Londra, prima mea misiune acasă, în Timișoara, a început astăzi. Cu marele sprijin al dr. Lăcătușu Adrian, ”Kinderherz” a organizat o echipă completă din Stuttgart-Germania pentru a schimba destinele a 15 copii născuți cu boli cardiace congenitale.

Pe parcursul săptămânii viitoare vom opera zece copii și cinci vor fi supuși intervențiilor de cateter. Îndrăznesc să sper că copiii cu malformații cardiace congenitale născuți în Timișoara și împrejurimi vor avea un loc acasă pentru tratament chirurgical!”, a transmis medicul Ioana Dumitrescu-Biriș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns