14,2 la sută dintre elevii din județul Timiș învață în sistem online

Zile libere pentru părinți dacă școala trece în online din cauza COVID: modelul cererii și al declarației pe propria răspundere

Nu mai puţin de 880 de elevi și 318 angajați din unitățile de învățământ din Timiș sunt infectați cu COVID-19, potrivit raportărilor oficiale.

La nivelul județului, 649 de clase desfășoară activități didactice în online, respectiv 114.071 de elevi învață în acest sistem. Dintre aceștia, 385 de elevi sunt scutiți medical de prezența fizică la școală, din cauza situației vulnerabile în care se află din punct de vedere medical ei sau membri ai familiilor lor.

Potrivit reglementărilor legale, după a 8-a zi de la suspendarea procesului didactic față în față, elevii se pot reîntoarce la școală pe baza unui rezultat negativ obținut în urma testării cu un test antigen rapid sau PCR. Testarea se poate face atât în unitățile medicale private, cât și în cabinetele medicale școlare.

În grădinițele sau în școlile din județul Timiș în care nu există cabinete medicale, testarea elevilor se face prin echipe mobile configurate cu sprijinul a șase cadre medicale din învățământul special timișean. Aceasta, întrucât, deși cadrul legal indică solicitarea sprijinului DSP pentru astfel de situații, instituția din Timiș nu poate dispune de personal medical suficient.

La nivelul județului, până în acest moment, au fost distribuite unităților de învățământ 13.000 de teste antigen rapide, urmând ca, în perioada următoare, DSP să intre în posesia altor 15.000.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *