140 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș

140 de cazuri

Autoritățile timișene au raportat, astăzi, 140 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. În spitalele din Timiș sunt internate 106 de persoane diagnosticate cu COVID, dintre care 21 la Terapie Intensivă.

Sunt active la Spitalul Județean Timișoara (4 cazuri, Nefrologie), un centru privat pentru persoane vârsnice (16 cazuri). Rata de infectare a scăzut la nivelul județului Timiș, fiind de 4,13 la mie.

1.709 de cazuri noi, la nivel național

Azi, au fost înregistrate 1.709 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 275 mai puține față de ziua anterioară. Potrivit autorităților, 177 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 178 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.114, cu 39 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 272 persoane, cu opt mai puțin decât în ziua anterioară.

CITEȘTE ȘI: Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Dintre cei 272 pacienți internați la ATI, 232 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 112 sunt minori, 110 fiind internați în secții, cu cinci mai puțin decât în ziua anterioară, și doi în ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 65.179 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-Cov-2 au decedat

„În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP nouă decese (cinci bărbați și patru femei), niciunul anterior intervalului de referință.

Dintre cele nouă decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, unul la categoria de vârstă 60-69 de ani, patru la categoria 70-79 de ani și trei la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
Din totalul de nouă pacienți decedați, șapte au fost nevaccinați și doi vaccinați. Unul dintre pacienții vaccinați care au decedat avea vârsta între 40-49 de ani, iar cel de-al doilea avea vârsta peste 80 de ani. Ambii pacienți vaccinați care au decedat prezentau comorbidități”, au transmis autoritățile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *