14 migranți și două călăuze, reținuți la frontieră

În cadrul unei acțiuni specifice de combatere a migrației ilegale, poliţiştii au identificat, pe raza municipiului Timişoara, 14 cetățeni străini, care nu vorbeau limba română.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză (cinci bărbați, patru femei și cinci minori) nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

În acelaşi timp, extinzând cercetările, polițiștii de frontieră din Deta au reținut, între localitățile Giera și Toager, alţi doi cetățeni străini.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că din grupul format din 14 persoane, fac parte șase cetăţeni din Irak și opt din Iran, adulţii având vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani, iar copiii între 1 şi 13 ani, iar celălalte două persoane sunt irakieni, Y.J. si A.Z., în vârstă de 20, respectiv 33 de ani și aveau rol de călăuze.

Cei doi au sprijinit grupul de migranţi să treacă ilegal frontiera din Serbia în Romania, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 14 migranti, respectiv trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni irakieni, în timp ce pe numele celor doi cetățeni irakieni, călăuzele grupului, au fost emise deja ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării evenimentului, cei opt cetăţeni iranieni fiind predați autorităţilor sârbe în baza acordului de readmisie, iar ceilalţi au fost preluați de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara până la finalizarea cazului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns