137 de migranţi prinși forțând frontiera de vest

137 de migranţi prinși forțând frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 137 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci TIR-uri.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni turci, un bulgar și un ucrainean, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, Bulgaria și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (metal, profile de aluminiu, mase plastice, melamină, îndulcitori și granule din plastic) pentru societăți comerciale din Germania, Slovacia, Franța și Austria.

Unul dintre șoferi le-a spus polițiștilor de frontieră faptul că din semiremorcă se aud zgomote și că ar putea fi ascunse persoane în interiorul acesteia.

Astfel, în urma controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 137 de cetăţeni străini, doar într-un transport fiind descoperite 64 de persoane.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Pakistan, Bangladesh, Sudan), intrați legal în România.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru patru dintre șoferi, iar faţă de unul dintre ei a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca miercuri să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă.

CITEŞTE ŞI: La Timişoara, primăria continuă ridicarea abuzivă a tonetelor. Video

Totodată, cetățenii depistați ascunși sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *