13 copii care au fost în luna august într-o tabără, depistați cu COVID. Amendă dată de DSP pentru condiții

13 copii care au fost în luna august într-o tabără, depistați cu COVID. Amendă dată de DSP pentru condiții.

13 copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani și un supraveghetor, care au fost în ultimele două săptămâni într-o tabără din comuna Ighiu, au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Inspectorii DSP Alba au fost în control la societatea comercială care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii. La final, au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru condiții improprii.

CITEȘTE ȘI: Se clatină scaunul unui viceprimar al Timișoarei?

Mai exact, blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime și auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate.

În plus, s-a constatat că pavimentul era necurățat, mobilierul întreținut necorespunzător, pereții cu frecvente pânze de păianjen, vesela și echipamentele neigienizate, spațiile frigorifice neigienizate.

În ceea ce privește condițiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor și a grupurilor sanitare.

De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.

Termen de remediere a deficiențelor

Inspectorii DSP Alba au stabilit, ca urmare a controlului efectuat joi 19 august 2021, ca termen de remediere a deficiențelor data de 21 august 2021. În caz contrar impunându-se suspendarea activității unității

Totodată reprezentanții DSP Alba au transmis că în perioada 2 – 19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19 care au legătură cu unitatea controlată. Este vorba despre 13 copii care au frecventat tabăra și un caz la un supraveghetor din cadrul taberei.

Potrivit DSP Alba, cele 13 cazuri pozitive au fost testate după plecarea din tabăra, în județele de domiciliu.

Inspectorii DSP Alba au dispus organizatorilor taberei efectuarea triajului epidemiologic riguros. De asemenea, s-a impus și prezentarea la intrarea în tabără a unui test negativ COVID 19 de către participanți.

DSP Alba va efectua un nou control al unității în 21 august 2021 și va monitoriza permanent activitatea taberei.

 

alba 24

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “13 copii care au fost în luna august într-o tabără, depistați cu COVID. Amendă dată de DSP pentru condiții

  1. Foarte bine.
    Impus respectarea normelor de igiena si sanitara !
    Si vine …Horeca si cere ajutoare de la stat, ca dau faliment.
    Cu astfel de conditii…dincolo ar fi dat de mult 
     

Lasă un răspuns