12 proiecte au câștigat din Bugetul participativ al Timișoarei

Timișoara este în top trei orașe din punct de vedere al contribuției la dezvoltarea industriei serviciilor pentru afaceri

12 proiecte au câștigat din Bugetul participativ al Timișoarei

Primăria Municipiului Timișoara a încheiat votul pentru campania de bugetare participativă. Peste 8000 de timișoreni au votat proiectele propuse de comunitate, cu 25% mai mulți față de anul trecut. În total, 12 proiecte au câștigat și vor fi implementate de Primărie, care a alocat anul acesta 4,2 de milioane de lei din bugetul local.

„Energie și interes pentru bugetul participativ din Timișoara. Cele mai multe din proiectele alese de cei 8.000 de timișoreni sunt cele de amenajarea de zone verzi în mai multe cartiere din Timișoara. Mulți au avut propria campanie de promovare a proiectului pe care l-au propus. Creativitatea și dorința lor de implicare sunt cele care țin Timișoara în mișcare. Le mulțumesc pentru asta. Acum că s-a încheiat etapa de vot, trecem la implementare”, transmit primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

12 proiecte se află pe lista propunerilor câștigătoare din totalul de 41 de propuneri care au ajuns în etapa de vot. Cel mai votat proiect – ”Amenajare spațiu recreere Balta Lacului” – a adunat 1.479 de voturi. 8.228 de timișoreni au votat. Numărul total de voturi exprimate este de 18.693.

Proiectele câștigătoare în campania dedicată întregului oraș și care au înregistrat peste 1.000 de voturi fiecare sunt următoarele: „Amenajare spațiu recreere Balta Lacului” – 500.000 lei; „Restaurare Echo Peisagistică Lunca Aurora-Lacul Balaurul” – 500.000 lei; „Întinerirea Complexului Studențesc” – 500.000 lei; „Amenajare teren multisport și zonă relaxare Ciarda Roșie” – 470.000 lei; „Facilitarea mersului cu bicicletă în Timișoara” – 25.500 lei; „Cartier Plopi – Reabilitare corp clădire ‘școală mică’ (faza Expertize și DALI)” – 140.000 lei și „Zona Lunei vrea Parc Verde” – 485.804 lei.

Noutatea ediției din acest an este că din bugetul total de 4,2 milioane lei, suma de 1,2 milioane de lei va fi direcționată către proiecte dedicate cartierelor marginalizate (program pilot). Cele cinci proiecte câștigătoare pentru aceste zone sunt următoarele: Fratelia – „Ecogrădina 13 – Șagului-Steaua-Fratelia” – 184.000 lei; Ronaț – „Parc de joacă pentru copii și loc de recreere pentru vârstnici – Taborului” – 300.000 de lei; Kuncz – „dezvoltarea unei zone recreative pentru locuitorii zonei Kunz – etapa 1” – 300.000 lei; Polonă – „Sistem de supraveghere pentru toată zona Polonă” – 250.000 lei și Polonă – „Reparații trotuar strada Polonă” – 70.000 lei.

O sumă de 468.696 lei din bugetul total al campaniei va fi alocată cheltuielilor suplimentare pentru fiecare dintre cele 12 inițiative, având în vedere anvergura proiectelor.

CITEȘTE ȘI: Centrul „Speranța” se dă în folosință la toamnă, în Timișoara. Peste 300 de copii și tineri cu nevoi speciale vor beneficia de servicii de recuperare și terapie

Pe perioada campaniei, din luna martie până în prezent, s-au înregistrat peste 50 de mii de vizitatori unici pe platforma dedicată campaniei de bugetare participativă. Cetățenii Timișoarei au depus în acest an 117 propuneri de proiect, dintre care 17 au fost încadrate în campania pilot dedicată cartierelor marginalizate, conform diagnozei sociale a municipiului Timișoara, a transmis Serviciul Comunicare al Primăriri Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “12 proiecte au câștigat din Bugetul participativ al Timișoarei

  1. Pacat ca sunt proiecte, care au pierdut la diferența foarte mica, si care chiar aveau un rol in viata unor copii speciali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *