12 indieni și trei marocani, prinși în vestul țării încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Marocanii au încercat să treacă din România în Ungaria pe jos, iar cetățenii din India au fost prinși în timp ce se îndreptau spre granița cu statul vecin, ca pasageri în patru taximetre.

ARAD. Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat, marți seara – în urma unei informaţii primite de la Poliţia Locală Pecica – la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei bărbați ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Cei trei cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări, în cadrul verificărilor stabilindu-se că cei trei bărbaţi sunt din Maroc. Aceştia au vârste cuprinse între 25 şi 35 ani şi au declarat că intenţionau să ajungă vestul Europei.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, aflaţi în misiune pe DN 79A, au oprit pentru control, la ieşirea din orașul Chișineu-Criș, patru autoturisme care circulau în regim taxi. În interiorul mijloacelor de transport se aflau ca pasageri 12 cetăţeni străini, 11 bărbaţi şi un minor.

“Întrucât pasagerii nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 ani, iar minorul 16 ani. Aceştia se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal în ţara vecină, pentru a ajunge în state din vestul Europei”, au declarat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Foto: Poliția de Frontieră

 

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
pion 14 octombrie 2020
De ce li s-a intrerupt drumul spre fericirea deplina?