12 incendii, 4 accidente rutiere. Misiunile pompierilor timișeni în ultimul weekend din august

12 incendii, 4 accidente rutiere. Misiunile pompierilor timișeni în ultimul weekend din august

12 incendii, 4 accidente rutiere. Misiunile pompierilor timișeni în ultimul weekend din august.

În ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 212 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

CITEȘTE ȘI: Vreme caniculară în Banat și Crișana, la început de săptămână

În urma producerii a 4 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice. Totodată, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor PSI la cabluri de curent electric care făceau flamă, în localitatea Lenauheim.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 12 incendii, dintre care, 4 au fost de vegetație uscată și miriște, produse în localitățile Satchinez, Coșteiu, Gad și Dudeștii Vechi, pe o suprafață totală de peste 1300 mp, 2 de deșeuri, 1 la un garaj, în interiorul căruia au ars 2 autoturisme, în satul Diniaș, 3 alte incendii produse tot la autoturisme, 1 izbucnit la o locuință în orașul Recaș și unul la o anexă gospodărească în comuna Cenei.

De asemenea, pompierii s-au deplasat în efectuarea a două recunoașteri de incendiu, dintre care, una a fost stabilită ca fiind alarmă falsă, iar în celălalt caz, pornise alarma de incendiu.

În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 5 misiuni specifice.

pompieri 1 3

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat un cățel, căzut la peste 2 metri adâncime în apă, în orașul Buziaș.

De asemenea, pompierii militari timișeni au desfășurat în acest interval 10 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat protejare comunităților în 7 misiuni de asigurat.

În perioada 26-27 august, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină în 170 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 167 persoane (156 adulți și 11 copii).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *