12 cetățeni din Afganistan și Pakistan, depistaţi de poliţiştii de frontieră timișeni

Percheziţii la o grupare infracțională specializată în trafic de migranți

Poliţiştii de frontieră din Sectorul Moraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Timiş, un şofer român, fără permis de conducere, care a sprijinit 12 migranţi din Afganistan şi Pakistan în încercarea de a trece ilegal frontiera.

O patrulă a Poliţiei de Frontieră a oprit, vineri, pentru verificări, pe comunicaţia DN57, la intrarea în localitatea Jamu Mare, o autoutilitară înmatriculată în România, condusă de un bărbat în vârstă de 20 de ani, cetăţean român.

În interiorul mijlocului de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, 12 cetăţeni străini, toţi bărbaţi, fără documente de identitate asupra lor, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

CITEȘTE ȘI: Claudiu, un bărbat tânăr, și drumul către casă!

În cadrul verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani şi că şoferul a condus mijlocul de transport fără a poseda un permis de conducere.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trafic de migranţi şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere pentru cetăţeanul român şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii afgani şi pakistanezi, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *