12 cazuri noi de COVID-19, în Timiș

INSP: 41,8% dintre cazurile de COVID-19 de săptămâna trecută au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Cluj, Sibiu şi Braşov

12 cazuri noi de COVID-19

Autoritățile timișene au raportat astăzi, 12 cazuri noi de COVID-19, după efectuarea a 226 de teste, din care 154 de tip rapid. Rata de infectare la nivelul județului este de 0,26 la mie. În spitalele timișene sunt 32 de pacienți, opt la ATI. Un focar cu patru cazuri este activ la Spitalul Județean Timișoara

CITEȘTE ȘI: „Mă, unde hăndrăleşti?” Cum au umplut Tanti Lenuța și Mircea Bravo o biserică din Timiş. Tinerii au dat buluc la slujbă

La nivel național, azi, au fost înregistrate 161 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 150 mai puțin față de ziua anterioară. Potrivit autoritäților, 22 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 19 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 476 cu 19 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 67 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre cei 67 pacienți internați la ATI, 59 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 31 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu patru mai mult decât în ziua anterioară și niciunul la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

În ceea ce privește situația deceselor la nivel național, până astăzi, 65.692 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. „În intervalul 4 iunie, ora 10 – 5 iunie, ora 10, a fost raportat de către INSP un deces (bărbat), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

CITEȘTE ȘI: Un nou Cod galben de vreme severă valabil pentru Banat și alte regiuni ale țării

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani. Pacientul care a decedat era vaccinat și nu prezenta comorbidități”, au transmis autoritățile.

Referitor la numărul de teste efectuate, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.149 teste RT-PCR (765 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.384 la cerere) și 4.737 teste rapide antigenice.

Până azi, la nivel național, au fost prelucrate 13.132.585 teste RT-PCR și 10.118.957 teste rapide antigenice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *