”100 de amintiri” din grădiniță, proiect derulat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș

amintiri 1

Potențialul inegalabil al minții umane s-a evidențiat și acum, în contextul pandemiei, când omenirea a căutat soluții inovatoare pentru a evidenția valorile și aspectele pozitive ale unor lucruri care conturează frumusețea și calitatea vieții sub toate formele ei existențiale.

Austeritatea nu a înlăturat manifestarea laturii creative, dimpotrivă, a accentuat-o și reliefat-o în cele mai diverse moduri.

În ansamblul generos de exprimare a competențelor prin actul de creație, se circumscrie și acțiunea de promovare a activităților desfășurate în mediul preșcolar de copiii care învață în grădinițele cu personalitate juridică din orașele timișene, sub coordonarea profesorilor lor educatori.

”100 de amintiri” se numește acest proiect inițiat la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care va prinde contur miercuri, între orele 10-11. Acțiunea se va concretiza printr-o expunere de lucrări realizate de preșcolari de-a lungul acestui an școlar greu încercat de condițiile restrictive generate de pandemie, în perimetrul exterior al acestor unități de învățământ.

Desene, picturi, confecții – toate izvorâte din imaginarul inegalabil al copilăriei reprezentând lumea fascinantă, așa cum este ea percepută la această vârstă -, pot fi admirate atât de părinți, cât și de cei care doresc să cunoască o mică parte din activitățile practice desfășurate în cadrul acestor grădinițe.

”Când soarele îşi revarsă zorii, din vârf de munte până-n largul mării, sună clopoţelul deşteptării. Mii de copii se trezesc, se pregătesc şi pornesc spre a doua lor casă, grădinița, spre a doua lor mamă, educatoarea.

Grădiniţa este locul în care zilnic se împărtăşesc 100 de amintiri, se ascultă 100 de poveşti, se desenează, pictează şi confecţionează 100 de lucrări.

Grădiniţa este locul în care atmosfera de basm îi transformă pe copii în feţi-frumoşi şi zâne, în povestitori şi pictori iscusiţi, locul în care fiecare părinte ar dori să-şi depene amintirile copilăriei”, este portretizarea în cuvinte a acestui proiect, oferită de directorul Grădiniței PP 33 din Timișoara, profesoara Angela Borlovan.

 

CITEȘTE ȘI: „Copilărie fără reclame”. Procurorii îi cer lui Mark Zuckerberg să renunţe la Instagram Kids (video)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *