10 școli din Timișoara vor putea primi până la 200.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar.
2.500 de școli din cele 3.235 de unități de învățământ primar și gimnazial cu risc mare de abandon școlar din țară vor putea primi grant-uri de până la 200.000 de euro, potrivit Ministerului Educației. Dintre acestea, 98 sunt din județul Timiș.
10 școli din municipiu
Cele mai multe școli timișene eligibile se află în mediul rural, însă în lista unităților de învățământ vulnerabile din punct de vedere al obiectivului țintit se află și zece unități de învățământ din Timișoara – Școala Gimnazială ”Rudolf Walther”, Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 6, Școala Gimnazială nr. 12, Școala Gimnazială nr. 15, Școala Gimnazială nr. 21, Liceul Tehnologic Electrotimiș, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Liceul Teoretic ”Vlad Țepeș” și Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida”.
CITEȘTE ȘI: Aventurile unui bărbat de 37 de ani: din Timiș în Marea Britanie și înapoi, la închisoare
Tipurile de activități prevăzute în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), program adoptat prin hotărâre de guvern în 30 decembrie 2021, sunt diverse:
– activități pedagogice și de sprijin – cursuri remediale, activități de tip școală după școală, asigurarea consilierilor si mediatorilor școlari în comunitățile roma, orientare școlară, cursuri de educație parentală, metode de predare pentru elevii cu CES, sprijin pentru concursuri școlare și orice alte activități adaptate elevilor din grupuri vulnerabile (elevi romi, elevi cu nevoi educaționale speciale, alți elevi cu risc ridicat de abandon școlar);
– activități outdoor, recreative, cercuri școlare, activități de sprijin individualizat, subvenții, activități extracurriculare, vizite de documentare, excursii, tabere, festivaluri, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, susținerea unor parteneriate între școli și alte entități, sprijin pentru participare la concursuri, activități de networking școlar etc.
– achiziția de echipamente IT, software, echipamente sportive, birotică, amenajare spații de lectură, amenajarea curții școlii, abonamente internet, kit-uri științifice, abonamente la platforme educaționale, cheltuieli cu mentenanța.
Lista școlilor eligibile poate fi consultată aici:
https://www.edu.ro/sites/default/files/Lista%20unitati%20invatamant%20eligibile%20PNRAS_PNRR_0.pdf
Bani aruncati direct la ghena de gunoi,vor fi cheltuiti fara nici un beneficiu pentru elevi,asa cum sint cheltuiti aproape toti banii din invatamint,invatamint care produce 80 la suta analfabeti functionali,si asta de zeci de ani,dar unde angajatii autodenumiti ,,profesori,, incaseaza luna de luna salarii frumoase,..lucreaza.. doar 18 ore pe saptamina si au vacanta 5 luni pe an.