1 din 2 copii români petrece până la 6 ore pe săptămână online (studiu)

1 din 2 copii români petrece până la 6 ore pe săptămână online (studiu)

1 din 2 copii români petrece până la 6 ore pe săptămână online (studiu).

În Spania, România și Rusia, timpul petrecut în fața ecranului este, în medie, mai mare decât în alte țări. Coreea de Sud este țara cu cea mai mare medie a activităților educaționale desfășurate online.

Pentru a înțelege cum își petrec copiii din diferite țări timpul din fața ecranelor și care este atitudinea părinților față de acest mod de petrecere a timpului liber, Novakid, școală online de limba engleză, a derulat o cercetare în rândul a 2.000 de familii din 15 țări.

CITEȘTE ȘI: Robor la 3 luni urcă la 6,13%

Sondajul s-a axat pe experiențele familiilor cu privire la numărul de ore pe care copiii îl petrec în fața ecranelor, când vine vorba de activități educaționale și recreative și pe opiniile părinților despre frecvența acestor activități în viețile micuților lor.

Studiul s-a adresat persoanelor ce au copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, cu diferite niveluri de educație, venituri și ocupații. S-a desfășurat în mai 2022, în 15 țări, printre care și Spania, Italia, Germania, România, Rusia, Turcia, Arabia Saudită, Qatar, Japonia, Indonezia și Coreea de Sud.

Potrivit rezultatelor studiului, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, din diverse țări de pe Glob, petrec aproximativ 2 ore pe săptămână pe un dispozitiv electronic, desfășurând activități educative.

În Spania, România și Rusia, timpul petrecut în fața ecranului în cadrul acestor activități este, în medie, mai mare decât în restul țărilor: aproximativ 30% din părinți au menționat că timpul investit în activități educaționale online este de 3-6 ore, pe când în Germania, Italia, Turcia și țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord procentul variază între 20% și 25%.

Coreea de Sud este țara cu cea mai mare medie a activităților educaționale desfășurate online: aproape 49% din părinți au afirmat că cei mici petrec între 3 și 10 ore online, desfășurând astfel de activități.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *