1.400 de lei – taxa de înscriere la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii

inm

După doi de pauză, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât scoaterea la concurs a 300 de locuri de auditori de justiţie: 175 judecători şi 125 procurori. Concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii va avea loc în perioada 30 iulie 2021 – 5 aprilie 2022, însă, deocamdată, nu a fost stabilit un calendar exact al desfășurării concursului. Taxa de înscriere este de 1.400 de lei.

CITEȘTE ȘI: Alertă în Grecia: Incendiu uriaș izbucnit într-o pădure aflată în apropiere de Atena. Focul a distrus deja case și mașini

Pot fi admise la Institutul Național al Magistraturii persoanele care au cetățenia română, domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu, sunt licențiate în drept, nu au antecedente penale, cazier fiscal și se bucură de o bună reputație, cunosc limba română și sunt apți, din punct de vedere medical și psihologic, pentru exercitarea funcției.

Examinarea candidaților se face în două etape. Prima etapă este eliminatorie și constă în susținerea următoarelor probe scrise eliminatorii: un test-grilă de verificare a cunoștințelor juridice, teoretice și practice, susținut la drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal, precum și o probă scrisă de verificare a cunoștințelor juridice, teoretice și practice, susținută la drept civil și drept procesual civil, respectiv la drept penal și drept procesual penal. A doua etapă constă într-o testare psihologică și susținerea unui interviu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *