1.000 de parcele pentru case, într-o comună de lângă Timişoara! Preţul terenului: între 18 şi 20 de euro pe metru pătrat

teren sag

În comuna situată la câţiva kilometri de Timişoara s-au dezvoltat noi zone rezidenţiale noi. De departe cea mai mare dintre ele este situată între Şag şi mănăstirea cu acelaşi nume.

Vorbim, în acest caz, despre un plan urbanistic zonal (PUZ) care cuprinde circa 1.000 de parcele pentru locuinţe. „Ca dimeniune, este aproximativ cât vatra veche a şagului. Practic, localitatea se va dubla ca întindere, după ce vor fi construite toate casele din acest amplasament. Este o dezvoltare imobiliară privată”, susţine Flavius Roşu, primarul comunei.

Unui timişorean i s-a anulat, în instanţă, dreptul de consumator

La ora actuală, circa 150 de case sunt construite în zona respectivă. Noul edil-şef şi consiliul local recent ales, în cele şase luni de când se află în funcţie, s-au preocupat de câteva aspecte care să conducă la o mai rapidă dezvoltare a zonei rezidenţiale.

GEST UIMITOR! Un şofer de la Ambulanţa Timiş s-a descălțat ca să-i dea unui sărman şosetele

flavius-rosu„Am introdus deja iluminatul public în zonă, iar la ultima şedinţă a consiliului local s-a decis preluarea a 16 străzi din zona imobiliară nouă. La următoarea şedinţă vom lua în discuţie preluarea a încă 20 de străzi. Reţea de apă încă nu avem în zonă. Există gaz, dar reţeaua nu acoperă încă toată zona respectivă şi va trebui să ne ocupăm şi de acest lucru. În orice caz, o avem în vedere pentru investiţii.

Vrem să păstrăm medicii la Timişoara, dar ghici cine stă în blocurile pentru rezidenţi?

Preţul terenurilor de pe amplasamentul acestui PUZ a crescut, fiind la ora actuală în jurul a 18-20 de euro pe metru pătrat. Vom investi inclusiv într-un drum comunal care să lege Şagul de Chişoda. Va fi o lucrare în parteneriat cu comuna Giroc, nouă revenindu-ne asfaltarea a circa 2,4 kilometri din acest drum, în timp ce ei au 2,3 kilometri”, susţine Flavius Roşu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *