Zonele albe de comunicaţii au primit „verde”. Ce spune Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a impus, în urmă cu cinci ani, operatorilor care au dobândit drepturi de utilizare a frecventelor radio în benzile de frecvenţe sub 1 GHz (800 MHz şi/sau 900 MHz) – Telekom Mobile, Orange, RCS&RDS şi Vodafone – obligaţia de a acoperi fiecare un anumit număr din cele 676 de localităţi nedeservite cu reţele de comunicaţii mobile de bandă largă, proporţional cu resursele de spectru câştigate.

Astfel, până în 2016, Vodafone şi Orange au avut fiecare obligaţia de a acoperi câte 225 de localitătăţi rurale, Telekom Mobile, 169, iar RCS&RDS, 57. În perioada septembrie-noiembrie 2017, echipele ANCOM au verificat modul în care operatorii şi-au îndeplinit obligaţia de acoperire cu reţele de comunicaţii mobile.

În urma controalelor, ANCOM a constatat că cei trei operatori şi-au îndeplinit obligaţiile de acoperire în toate localităţile care le-au revenit conform licenţelor de utilizare a frecvenţelor.

“Am verificat recent modul în care operatorii au acoperit cu servicii de comunicaţii mobile zonele albe asumate prin licenţele acordate în 2012 şi care în campania de monitorizare din anul 2016 au fost identificate ca fiind neacoperite. Am constatat cu această ocazie că operatorii şi-au îndeplinit obligaţiile şi toate cele aproape 700 de localităţi au acum acces la servicii de comunicaţii electronice“, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Zonele albe de comunicaţii au primit „verde”. Ce spune Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM

Lasă un răspuns