Zona periurbană a Timișoarei, în carantină din cauza numărului mare de infectări!

Zona periurbană a Timișoarei, în carantină din cauza numărului mare de infectări! Măsura, valabilă timp de 14 zile, a intrat astăzi azi în vigoare

Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda au cea mai mare rată de infectare.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș  a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.

Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităților administrativ-teritoriale Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc și Moșnița Nouă (incluzând localitățile Moșnița Veche și Albina, dar excluzând localitățile Moșnița Nouă, Urseni și Rudicica).

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unități administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile.

Astfel Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis hotărâri pentru carantinarea celor patru unități administrativ-teritoriale. Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise către cele patru UAT-uri și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate către cele patru UAT-uri carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.

Tot în cadrul ședinței CJSU a fost votată o hotărâre privind instituirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV – la nivelul județului Timiș, hotărâre care va fi transmisă tuturor UAT-urilor din județul Timiș și va fi publicată pe site-ul CJSU.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Zona periurbană a Timișoarei, în carantină din cauza numărului mare de infectări!

  1. Masura e ineficienta.. persoanele active (cu risc de a face boala/transmite virusul) isi pot face declaratia ca merg la job si pot merge oriunde, de facto (la plimbare pe Corso, in mall, etc)

  2. Abureala a crescut rata infectarilor.. Probabil. a au facut mai multe teste ! S-a plimbat popa prin sate.. ..Oricum suntem pe cont propriu !

Lasă un răspuns