Zona de promenadă va ajunge în dezbatere publică

piata victoriei 1

Proiectul de hotărâre prin care se înființa oficial zona de promenadă a Timișoarei a fost retras de pe ordinea de zi chiar de inițiatorul său, primarul Nicolae Robu, în urma solicitării organizării unei dezbateri publice pe maginea acestuia.

Proiectul prevede conferirea statutului de zonă de promenadă arealului din Timişoara format din Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sfântu Gheorghe, Piaţa Ţarcului, str. Nicolae Paulescu, bd. Mihai Eminescu (tronsonul cuprins între Piaţa Victoriei şi accesul la parcarea de lângă clădirea Bancpost), str. Mărăşeşti, str. Alba Iulia, str. Victor Vlad Delamarina, str. Coriolan Brediceanu. În respectiva zonă sunt cuprinse și str. Eugeniu de Savoya, str. Gheorghe Lazăr (tronsonul cuprins între str. Emanoil Ungureanu şi Piaţa Unirii), str. General Eremia Grigorescu (tronsonul cuprins între str. Emanoil Ungureanu şi Piaţa Unirii), str. Sergent Constantin Muşat, str. Lucian Blaga, str. Vasile Alecsandri, str. Enrico Caruso, str. Janos Bolyai, str. Dimitrie Cantemir, str. General Praporgescu, str. 9 Mai, str. Florimund Mercy, str. Episcop Augustin Pacha, str. Francesco Griselini, str. Petre Ţuţea, str. Palanca, str. George Coşbuc, str. Regimentul 5 Vânători și str. General Traian Doda.

„Zona de promenadă este statuată în scopul de a asigura locuitorilor şi vizitatorilor Timişoarei un loc special de plimbare şi recreere în condiţii optime, pe raza municipiului.

În zona de promenadă, orice tip de activitate – comercială, necomercială, de orice natură – necesită avizarea/autorizarea prealabilă de către comisiile de specialitate ale Primăriei Municipiului Timişoara, care au obligaţia să asigure respectarea dreptului locuitorilor şi vizitatorilor la condiţii optime de promenadă şi recreere.

Avizarea/autorizarea se acordă în urma solicitării scrise a celor interesaţi. Desfăşurarea de activităţi în zona de promenadă fără aviz/acord sau cu nerespectarea condiţiilor prevăzute în avizul/acordul eliberat de comisiile de specialitate ale Primăriei Timişoara, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

De asemenea, se sancţionează conform reglementărilor în vigoare, emise de autorităţile statului sau de consiliul local, orice fapte care nu respectă regimul zonei de promenadă instituit prin reglementări emise de autorităţile statului sau de consiliul local”, se arată în proiectul de hotărâre.

Vom vedea dacă acest text va fi modificat sau nu în urma dezbaterii publice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zona de promenadă va ajunge în dezbatere publică

  1. Sincer nu pricep ce rezolva hotararea asta. Pentru cei care desfasoara activitati ilegale pe domeniul public exista legi. Politia da amenzi pentru cersetorie, scandal in public, parcare aiurea sau circulat cu bicicleta sau helicopterul in zonele pietonale. Cand s-a facut zona pietonala nu s-a discutat atata, neam trezit ca s-a schimbat schimbarea, nimeni nu a fost cintrebat care strazi da, care nu, de ce si cum. Sau chestia cu „regimul special” al zonei de promenada e o acoperire pentru ca sa nu cumva sa apara unii intr-o zi cu strangerea de semnaturi impotriva mult iubitului prieten Tariceanu sau, Doamne pazeste, a primarului? Si sa termin intr-o nota optimista: primarul nu va mai avea voie sa zdrangane din ghitara la colt de strada fara autorizatie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *