Ziua României, sărbătorită în avans la Vârșeț. Județul Timiș a fost reprezentat de subprefectul Sorin Ionescu (foto)

Ziua României, sărbătorită în avans la Vârșeț. Județul Timiș a fost reprezentat de subprefectul Sorin Ionescu (foto)

Sorin Ionescu, subprefectul județului Timiș, a participat în această săptămână, la Vârșeț, Republica Serbia, la un eveniment care a marcat sărbătorirea Zilei Naționale a României.

„Ziua României la Vârșeț

Consulatul General al României la Vârșeț a organizat, ieri (luni – n.r.), un eveniment oficial cu prilejul Zilei Naționale a României.

Am fost onorat să particip, alături de reprezentanții comunităților românești din Serbia, reprezentanții administrației locale din Vârșeț, personalități ale vieții culturale, economice, administrative și politice din Banatul Sârbesc, reprezentanții organelor vamale și de frontieră din cele două țări și jurnaliști de limbă sârbă și română din Serbia.

Comunitatea românească din Serbia se regăsește în două regiuni, în Provincia Autonomă Voivodina şi în Serbia de nord-est, în zona cunoscută generic ca Valea Timocului. Conform datelor oficiale ale ultimului recensământ, etnicii români din Serbia sunt în număr de aproximativ 30 de mii.

Din punct de vedere istoric și cultural, românii din Republica Serbia formează comunități tradiționale compacte, reflectând particularitățile de dezvoltare socio-culturală și evoluție politică a regiunilor în care locuiesc”, a transmis domnul Sorin Ionescu, pe pagina de Facebook Instituția Prefectului Județul Timiș.

Foto: Facebook/ Instituția Prefectului Județul Timiș


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *