Ziua Națională și inaugurarea Târgului de Crăciun au strâns mii de timișoreni în centrul burgului

Ziua Națională și inaugurarea Târgului de Crăciun au strâns mii de timișoreni în centrul burgului

Ziua Națională și, totodată, deschiderea oficială a Târgului de Crăciun au strâns mii de timișoreni în centrul urbei, dar animația nu a fost la fel de mare ca în anii trecuți. Ar mai fi de spus că nici bradul de Crăciun din fața Operei nu e la fel de falnic precum în alți ani, dar în mare aranjamentul sărbătoresc poate satisface cerințele bănățenilor.

Restricții încă în vigoare

Restricționarea accesului persoanelor nevaccinate la Târg – cu toate că, e drept, nu a fost verificată la sânge chiar din prima zi – este, fără îndoială, unul dintre motivele pentru care aerul sărbătoresc nu are farmecul normal al acestei perioade, o măsură probabil prea dură adoptată într-un municipiu cu rata de vaccinare mult peste media națională, cu o populație civilizată, care a respectat regulile de protecție și, până la urmă, totul se petrece în aer liber, deci cu risc de infectare minim.

Mai rămâne de văzut dacă așa vor rămâne lucrurile până la sfârșitul anului în ceea ce privește restricțiile din centru dar, în orice caz, 1 Decembrie a fost o ocazie pentru mulți de a ieși la o gustare și la un pahar de vin fiert și la recitalurile muzicale de pe scena din Piața Libertății și, desigur, de a-și ura ”La mulți ani!”, sănătate și vremuri mai bune, dacă se poate.

Muzică pentru toate vârstele și gusturile

Spectacolul a început după aprinderea iluminatului festiv, pe scenă evoluând Ansamblul Timișul și soliștii Olguța Berbec, Angelica Flutur, Răzvan Rădos și Petrică Miulescu-Irimică, după care a urmat un concert al formației TM Groove.

CITEȘTE ȘI: Rafila, despre introducerea obligativității vaccinării, la nivelul UE: Eu aș fi mai reținut, trebuie să fie un act voluntar

Cu artiști bănățeni cu preponderență va continua pe tot parcursul lunii programul de pe scenă -exceptând data de 17 Decembrie, când la Timișoara este în mod tradițional zi de doliu în memoria martirilor căzuți în Decembrie 1989 și nu au loc spectacole publice – de la muzică și dansuri folclorice, până la muzică pop și rock, inclusiv cu trupe consacrate, precum Phoenix sau Pro Musica.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ziua Națională și inaugurarea Târgului de Crăciun au strâns mii de timișoreni în centrul burgului

  1. Toate ar fi bune si frumoase daca nu ar exista gardurile alea.ca parca santem niste oi in tarc.Si decand spre ghinionul nostru il avem primar pe acest DONIMIC FRIG zis neamt nici la centrul orasului nu mai stim sa spunem decat nu cetate ci BURG noroc ca nu este chinez ca atunci cine stie cum om spune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *