Ziua de astăzi este despre Ea…

Ziua de astăzi este despre Ea...

Ziua de astăzi este despre Ea. Femeia. Mamă, bunică, străbunică, iubită, soție, prietenă, soră, colegă, fiică, nepoată, necunoscuta care trece pe lângă tine pe trotuar lăsând în urmă o dâră de parfum, bătrânica măruntă care te-mbie să cumperi un buchețel de brândușe, casierița îmbufnată de la supermarketul din cartier.

Tânără sau gârbovită de ani, frumoasă acum sau frumoasă cândva, într-o veche fotografie de nuntă, delicată sau mână de fier, după cum cere fișa postului, zâmbitoare sau melancolică, veselă sau înlăcrimată, înger sau demon, ea merită sărbătorită în fiecare an, pe 8 Martie, pentru că pântecele ei ne-a plămădit pe toți și pentru că prin ea am venit pe lume, pentru că ea ne-a dezmierdat și legănat, pentru că ea ne veghează când suntem în suferință și doar ea poate să transforme spiritul în materie, dând viață cu puterea vieții însăși.

Ea este păzitoarea vetrei în care focul nu se stinge niciodată, ea e deopotrivă vulnerabilă și nemaipomenit de puternică, ea știe să rostească vorbe alinătoare, dar și să mustre, să certe sau să cicălească, ea știe să fie zeiță și scorpie, regină și sclavă, pentru că în inima ei e loc pentru toată fericirea și durerea lumii.

Dacă, uneori, uităm de ea, dacă nu-i mai spunem mamei ” sărutmâna”, dacă pentru soţie nu găsim, după o zi grea de muncă, decât un salut ostenit şi-o întrebare despre ce-avem la cină, pe 8 Martie rectificăm. Flori, cadouri, cuvinte dulci, îmbrăţişări, declaraţii de dragoste, toate-s la locul lor de Ziua Ei, a Femeii.

Celebrând-o pe Ea, sărbătorim, în fiecare primăvară, chiar Viaţa. Iar apoi, luaţi cu cele zilnice, de multe ori, nu ne aducem aminte că, la fiecare răsărit de soare rânduit de Dumnezeu, Viaţa începe din nou, la fel de eternă ca Ea, Femeia.

Mamă, bunică, străbunică, iubită, soţie, prietenă, soră, colegă, fiică, nepoată, necunoscuta care trece pe lângă tine lăsând în urmă o dâră de parfum.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ziua de astăzi este despre Ea…

  1. Mult, mult, mult bine tuturor femeilor de demne de acest nume! Articolul este binevenit și e cazul a nu fi date uitării nicio clipă auspiciile exprimate de ziaristă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *