Zimbrul revine ferm în vestul României. După Armeniş, un nou ţarc de resălbăticire la Densuş

„Musafiri” în Banat: Mai mulți zimbri au intrat în gospodăriile oamenilor

Organizația WWF împreuncă cu Rewilding Europe au reușit să obțină finanțare pentru un nou proiect de resălbăticire a zimbrului în zona satului Poeni, comuna Densuș. Țarcul va găzdui în urma implementării proiectului peste 50 de zimbri pe o suprafață de 122 de hectare.

Reprezentanții celor două asociații au solicitat de la Comisia Europeană o finanțare în valoare de aproximativ două milioane de euro pentru un alt proiect ce își propune readucerea zimbrului în libertate, după cel de la Armeniș din județul Caraș – Severin. „S-a aprobat finanțarea unui proiect care presupune resălbăticirea zimbrului în județul Hunedoara, foarte aproape de Hațeg.

Unde de fapt zimbrul s-a și reîntors pentru prima dată după aproape 200 de ani, în 1958, în România”, susține Oana Mondoc, purtătorul de cuvânt al WWF România. Acesta a mai precizat că lucrările pentru amenajarea țarcului vor începe în perioada următoare.

Repopularea munților din România cu turme de zimbrii este un proiect implementat de WWF România în parteneriat cu Rewilding Europe. Primul pas al acestui program a reprezentat crearea unui cadru semi-sălbatic în Rezervația Armeniș, din Munții Țarcu, județul Caraș – Severin. La această oră, la Armeniș se află aproximativ 30 de zimbri.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *