Zilele Școlii Muzicale Timișorene – ediția XX, serie de spectacole la Liceul de Artă „Ion Vidu”

Zilele Școlii Muzicale Timișorene - ediția XX, serie de spectacole la Liceul de Artă „Ion Vidu”

Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, împreună cu Inspectoratului Școlar Județean Timiș organizează, în perioada 10 -12 noiembrie 2022, ediția a XX-a a Festivalului Zilele Școlii Muzicale Timișorene. Evenimentul, care sărbătorește școala vocațională de profil artistic, se va desfășura în Sala „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu”.

Spectacolul artistic de debut este joi, 10 noiembrie, de la ora 17, pe scenă urcând corul mixt și corul pe voci egale al liceului, condus de prof.dr. Maria Gyuris. Urmează câteva momente de artă dramatică și coregrafică, atât dans clasic, cât și contemporan. Programul primei zile continuă cu un moment folcloric vocal-instrumental. susținut de elevii care studiază muzica vocal-tradițională românească, conduși fiind de prof. Rodica Canțâr. Seara se va încheia cu programul orchestrei simfonice a claselor IX-XII, dirijor prof.drd. Andreas Schein.

Zilele Școlii Muzicale Timișorene continuă vineri, 11 noiembrie, ora 17, în aceeași locație, cu un recital de muzică de cameră, iar sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 10, se va desfășura în format online Simpozionul Național „Cunoaștere și sensibilizare prin artă”.

CITEŞTE ŞI: Cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară, ansambluri de renume din Timișoara, Baia Mare și Iași, sute de dansatori își dau întâlnire la Festivalul ”Tradiții la Români”. Unde pot fi urmărite spectacolele

Conducerea Liceului de Artă „Ion Vidu”, profesor Patricia Vlad și prof.dr. Daniel Zah, afirmă: „Inima comunității educațional-artistice vibrează în aceste zile sub auspiciile Festivalului Zilele școlii muzicale timișorene, ediția a XX-a. În cadrul evenimentului, talentul, tinerețea și sinceritatea elevilor Liceului de Artă „Ion Vidu” vor pune în lumină, prin intermediul unui spectacol complex, ce înglobează arta dramatică, muzicală și coregrafică, una dintre principalele modalități de cunoaștere și de reflectare sensibilă a lumii și a frumuseții interioare a omului. Rostul celor ce se întâmplă într-un asemenea eveniment este să încurajeze, și în acest mod, afirmarea valorilor artistice, a creativității, a expresivității și a sensibilizării prin artă.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *