Zero focare active de pestă porcină în Timiș. DSV recomandă vigilență

Zero focare active de pestă porcină în Timiș. DSV recomandă vigilență

Zero focare active de pestă porcină în Timiș. DSV recomandă vigilență.

În județul Timiș nu mai este activ niciun focar de pestă porcină africană, anunță autoritățile sanitar-veterinare.

Cu toate acestea, Direcția Sanitar Veterinară si pentru Siguranța alimentelor continuă procedurile de supraveghere și control, întrucât pericolul reapariției virusului este mare. Directorul instituției, Flavius Nicoară, subliniază că și proprietarii de suine trebuie să fie, în continuare, vigilenți.

CITEȘTE ȘI: În România, s-au închis 40 de facultăți în ultimii opt ani

„Anul trecut am avut o perioadă de nouă luni de zile de liniște epidemiologică și, când a izbucnit, a izbucnit direct într-o fermă comercială. Drept pentru care noi permanent facem controale și supraveghere permanent starea de sănătate a porcilor, în principal și, nu în ultimul rând și cel mai important, ține de cetățeanul crescător de animale. Atât timp cât cetățeanul este conștient și anunță la prima modificare a stării de sănătate a animalului, medicul veterinar de liberă practică, putem depista foarte repede și să luăm măsurile care se impun pentru ca a nu lăsa ca boala să evolueze”, spune Flavius Nicoară, citat de radiotimisoara.

Vă reamintim, pesta porcină africană este o boală virală care afectează porcii și mistreții. Boala este foarte contagioasă și deseori mortală pentru porci și mistreți. Nu se transmite la om, dar consecințele apariției ei sunt extrem de grave din punct de vedere economic, întrucât toate suinele dintr-o exploatație sau o gospodărie trebuie sacrificate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *