Zeci de şoferi, amendaţi la Timişoara pentru parcare neregulamentară

Zeci de şoferi, amendaţi la Timişoara pentru parcare neregulamentară

Zeci de şoferi, amendaţi la Timişoara pentru parcare neregulamentară. Polițiștii locali acționează, printre altele, și pentru eliberarea de autovehicule a pistelor pentru bicicliști, în ultima perioadă fiind semnalate de cetățeni mai multe situații de acest gen, cu atât mai mult cu cât timișorenii folosesc frecvent acest mijloc de transport.

Astfel, polițiștii locali au aplicat în ultima perioadă un număr de 79 sancțiuni unor conducători auto care au oprit sau staționat pe pistele special amenajate din zone precum Bdul Eroilor, str. Cluj, Spl. N. Titulescu, Spl. T. Vladimirescu, Cetății, Ștefan cel Mare, C. Porumbescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Martirilor, V. Babeș, Pestalozzi, Piața Al. Mocioni.

„Aceste verificări sunt efectuate cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe două roți și care au nevoie de piste libere, neocupate de mașini, cu atât mai mult cu cât astfel de trasee au fost amenajate nu numai în zona centrală cât și în celelalte zone.

Reamintim că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste. Recomandăm, de asemenea, să se respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să se țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

CITEŞTE ŞI: UTA – Rapid face victime domestice. Un timișorean și-a bătut iubita din Arad pentru că este „utistă”

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări”, a transmis Poliţia Locală Timişoara.

Foto: Poliţia Locală Timişoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Zeci de şoferi, amendaţi la Timişoara pentru parcare neregulamentară

  1. Amenda nu e așa eficient ca GHEARA GALBENĂ, ptr ca e mai complicat. Necesita musai prezența poliției spune:

    Gheara galbena e mult mai eficientă decit Ridicatul mașinii ori amenda. Ptr ca poți BLOCA și TAXA INSTANT pe mai mulți derbedei odată. La fel cum făcea Mazăre la Mamaia pe cind era primar. FĂRĂ EXCEPȚIE, mai ales pe cei ce parcau pe iarbă chiar și doar cu o roată. Într-o luna ia disciplinat pe toți derbedeii. Sa vezi smecheri cu bolizi de un sfertde milion cum urlau la cer de supărare… 😁 Însă Doar asa spațiul verde putea arăta ca la Miami,Zurich, Aidoma gazonului de fotbal.
    Ridicatul mașinilor e ok, dar e anevoios. E bun doar la cei ce blochează tramvaie, trotuare, ori alte mașini.
    La fel cum se face în Vest.
    Nu reinventați iarăsi mioritic soluții occidentale, ci COPIATILE AD LITERAM.

Lasă un răspuns