Directorul Spitalului Județean din Timișoara recomandă tuturor persoanelor să asculte de sfatul medicilor indiferent dacă trebuie să se testeze înainte de internare sau pentru a putea primi tratamente medicale în unitățile sanitare.
Apelul public vine după ce, săptămânal, în medie, câte 10 persoane refuzau testarea sau, pur și simplu, părăseau Unitatea de Primiri Urgențe.
“Tot ceea ce facem și tot ceea ce sfătuim este în interesul cetățeanului, pentru că pentru noi cetățeanul înseamnă o viață și nu un vot pe hârtie sau orice altceva. Acest lucru ne-a fost îngreunat, într-adevăr, în ultima perioadă, din cauza tuturor intoxicărilor apărute în spațiul public referitor la situația coronavirusului cum că el nu ar exista sau tot felul de teorii conspiraționiste aberante. Virusul există și nu ține cont de părere, de statutul social sau de orientare politică și noi am văzut cu ochii noștri cum o infectare cu acest virus poate destrăma o familie, poate duce chiar la distrugerea unor vieți”, spune managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.
Numărul celor care părăsesc Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului este în scădere de marți, 21 iulie, de când a intrat în vigoare noua lege care permite, din nou, în anumite condiții izolarea, carantina și decizia medicului ca pacientul cu o boală infecțioasă să rămână în spital.
“Nu avem încă la dispoziție toate uneltele pe care le-am avut în cadrul primului val, în lunile martie și aprilie. Dar, da, se vede o schimbare pozitivă”, mai spune managerul Raul Pătrașcu.
La nivel național, aproximativ 4.000 de persoane care au fost externate la cerere sau refuzat internarea în perioada de vid legislativ dintre 2 și 21 iulie vor fi reevaluate din punct de vedere medical de Direcţiile de Sănătate Publică.
Idiotii care omoară pe altii…
O solutie simpla.
Refuzi testarea?
Foarte bine trebuie persoanei respective aratat iesirea!
Si sa se duca sa se planga altundeva ca are probleme!
Niste nebuni