Zeci de migranți din Bangladesh, Pakistan și Guineea au vrut să treacă ilegal frontiera pe la Nădlac

Zeci de migranți din Bangladesh, Pakistan și Guineea au vrut să treacă ilegal frontiera pe la Nădlac

Peste 30 de cetăţeni străini, din Bangladesh, Pakistan și Guineea, ascunși în două mijloace de transport, au fost depistați, vineri, de polițiștii de frontieră de la Nădlac II, în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, vineri dimineața, 31 de cetăţeni din Bangladesh, Pakistan și Guineea care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

21 dintre migranți se aflau într-un camion condus de un cetăţean român, care transporta, conform documentelor prezentate, doi paleţi, pe ruta România- Austria. În cooperare cu poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, poliţiştii de frontieră arădeni au făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport și astfel au fost descoperiți migranții. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că dintre aceştia, 20 sunt din Bangladesh şi unul este din Pakistan, toţi figurând ca fiind intraţi legal în ţara noastră.

De asemenea, joi seara, în jurul orei 20.30, în urma unui control efectuat asupra unui alt camion, condus de către un cetăţean român, au fost descoperite ascunse, printre pachete cu folie, alte 10 persoane, nouă din Bangladesh şi una din Guinea.

Toți migranții au declarat poliţiştilor de frontieră faptul că intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

CITEŞTE ŞI: Incident grav la Timișoara: tânăr lovit pe stradă cu un obiect tăietor

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *