Zeci de migranţi descoperiţi într-un tir la PTF Nădlac II

Zeci de migranţi descoperiţi într-un tir la PTF Nădlac II

Zeci de persoane care încercau să treacă fraudulos granița României cu Ungaria au fost descoperite într-un tir la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au depistat 93 de cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka, Nepal, Siria și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Dintre aceştia, 78 au fost depistaţi ascunşi în mijloace de transport, iar alţi 15 au fost observaţi deplasându-se pe jos, la o sută de metri de linia de frontieră, spre teritoriul statului vecin.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni români și unul turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România și Turcia și unei autoutilitare înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, baloți de paie, centrale termice și polistiren izolant pentru societăți comerciale din Austria și Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 78 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre mijloacele de transport fiind descoperite 52 de persoane”, a anunțat Poliția de Frontieră Română.

CITEŞTE ŞI: Consilierul local Radu Țoancă: „Administrația Fritz joacă la ruletă rusească termoficarea din Timișoara”

Persoanele au fost verificate, iar poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni din Bangladesh și Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, intrați legal în România. Cei 15 prinși în apropierea liniei de frontieră sunt cetățeni din Sri Lanka, India, Nepal și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 27 și 47 de ani, care au intrat ilegal în țară, conform Mediafax.

Polițiștii efectuează cercetări privind infracțiunile de trafic de migranți, în cazul șoferilor, și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străinii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *