Zeci de incendii în doar 24 de ore, în vestul țării

incendii cs

În doar 24 de ore, pompierii militari din cadrul subunităților din Caransebeș, Oravița și Moldova Nouă au intervenit pentru lichidarea a nouă incendii de vegetație care au cuprins în total, peste 36 de hectare de teren. Incendiile s-au manifestat pe raza localităților Caransebeș, Constantin Daicoviciu, Agadici (unde a fost și cea mai mare suprafață afectată de flăcări – 25 de hectare), Sacu, Secășeni, Comorâște și Moldova Nouă.

De asemenea, forțele Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Berzovia. Incendiul provocat se pare, de un scurtcircuit electric, care se manifesta mocnit la holul casei și amenința să cuprindă întregul imobil și chiar și casele vecine. Intervenția s-a desfășurat în cooperare cu SVSU Berzovia.

Pe de altă parte, echipa pirotehnică a ISU Banat a fost solicitată pentru ridicarea unei muniții rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate, găsită pe timpul efectuării unor lucrări de șantier pe platforma din cartierul Mociur din Reșița.

În urma operațiunilor de cercetare și identificare s-a constatat că este vorba despre o bombă aruncător cal. 120 mm.

Muniția a fost ridicată în vederea depozitării în condiții de siguranță, până la distrugere. Ieri, un alt echipaj de pompieri a intervenit pentru lichidarea unui incendiu la haldina de gunoi din Reșița. Incendiul a fost anunțat de un echipaj al poliției locale și se manifesta sub forma a trei focare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *