Zeci de căprioare, iepuri și păsări au fost găsite otrăvite pe câmp. Vânătorii spun că pesticidele sunt împrăștiate la întâmplare și ucid animale

caprioare moarte

Crește numărul animalelor moarte descoperite pe câmpurile din județul Arad. Cadavre de căprioare, iepuri și păsări au fost găsite în aceeași zonă în care acum câteva zile au fost adunate alte zeci de leșuri. Cel mai probabil, animalele au murit intoxicate cu otravă pentru dăunători împrăștiată pe câmp.

Cele mai multe animale moarte sunt în apropierea localității Pecica. Acum câteva zile au fost descoperite 30 de căprioare fără viață. Acum, numărul animalelor și păsărilor moarte s-a dublat.

Toate au fost descoperite pe câmpurile din zona Peregu Mare-Pecica, dar și pe fondurile de vânătoare ale Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi.

Administratorii acestora susțin că otrava împotriva dăunătorilor nu a fost pusă conform regulilor în găurile rozătoarelor, ci a fost, pur și simplu, aruncată pe câmp.

Direcția Sanitar Veterinară și Poliția Arad au început deja anchete.

Și toamna trecută s-a înregistrat o situație identică. Atunci au fost găsite moarte circa 50 de animale pe aceleași fonduri de vânătoare.

 

stiri.tvr.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *