Vremea schimbă macazul

Canicula din ultimele trei zile nu i-a afectat major pe locuitorii urbei de pe Bega, al doilea val de temepraturi extreme din această vară fiind întâmpinat cu… răceală.

”Timișorenii au ținut cont de avertizările medicilor, astfel că în această perioadă am înregistrat o scădere cu zece la sută a prezentărilor în urgență față de numărul obișnuit. În cifre, vorbim de 160-180 de pacienți în 24 de ore. Aceste zile au trecut fără probleme deosebite. Nu am avut nici un caz critic.

E adevărat că au fost câteva leșinuri – sub zece în 24 de ore – ceea ce, din punct de vedere statistic, este nesemnificativ”, a declarat medicul Ioan Cosmin Muntean, de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vremea schimbă foaia în Banat, fiind emisă o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, valabilă până în primele ore ale zilei de mâine. Specialiștii susțin că sunt posibile intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și căderi de grindină. Pentru scurte intervale de timp se vor înregistra cantități ce vor depăși 25 și, izolat, 50 de litri pe metru pătrat.

Prognoza meteo pentru ziua de astăzi aduce însă vești îmbucurătoare în ceea ce privește confortul termic, mercurul din termometre urmând să atingă valori de 24-28 de grade Celsius, cu zece grade mai puțin față de ieri.

”Scăderea temperaturilor influențează organismul, care necesită o perioadă de termoreglare, motiv pentru care sfătuiesc bolnavii cu afecțiuni cronice să-și urmeze tratamentul prescris de medicul curant. Pentru pacienții meteosensibili, o scădere bruscă de zece grade se poate face simțită prin simptome minore: ușoare amețeli, cefalee, însă nu vorbim despre tulburări majore.

Per total, însă, dacă se mai răcorește, oamenii se vor simți mai bine”, a mai precizat Ioan Cosmin Muntean.

0 Comments

No Comment.