Vremea până în 4 decembrie: Condiții meteo de Ziua Națională și la început de iarnă 2022. Vremea în Banat

Vremea până în 4 decembrie: Condiții meteo de Ziua Națională și la început de iarnă 2022. Vremea în Banat

Vremea până în 4 decembrie: Condiții meteo de Ziua Națională și la început de iarnă 2022. Vremea în Banat.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, până în 4 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Sezonul virozelor. Ce măsuri propune ministrul Sănătății și care sunt recomandările pentru părinți

Vor fi variații semnificative de temperatură la interval de două-trei zile. Va fi ușor mai cald până la mijlocul acestei săptămâni, apoi temperaturile scad, spre weekend cresc iar și apoi se răcește din nou.

În 1 Decembrie  sunt anunțate maxime de 6-8 grade Celsius și minime pozitive, în zonele joase, cu timp mai mult noros. Posibil să plouă în nordul țării și în Moldova.

Sunt anunțate zile cu ploi și chiar ninsori la finalul lunii noiembrie, în sudul Transilvaniei, Oltenia, și apoi din 2 decembrie.

Vremea/prognoza meteo 21 noiembrie – 4 decembrie: La munte

De la valori termice diurne în medie de 0 grade în prima zi, se va încălzi ușor până la 5-6 grade în 23 noiembrie. Ulterior se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade.

Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile. În prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade. Apoi sunt estimate minime de -5–4 grade.

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Vremea/prognoza meteo 21 noiembrie – 4 decembrie: Banat

De la valori termice în jurul normelor climatologice în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă pentru această dată pe 23 noiembrie, când la nivelul regiunii sunt estimate maxime de 13-14 grade.

În perioada 24 – 30 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 8-10 grade. La începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 6 grade.

Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile. În 22 noiembrie se va înregistra o medie a acestora de 0-1 grad, în 23 noiembrie va fi de 6-7 grade, iar în restul intervalului va fi de 1-2 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

alba24

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *