Vremea o ia razna: Meteorologii au făcut publică prognoza

meteo 7

ANM anunţă vreme capricioasă în această săptămână, cu trecere de la soare, la ploi, lapoviţă, ninsori şi temperaturi scăzute.

DUMINICĂ. Potrivit România TV, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări, noaptea, în vest și nord, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vor fi precipitații mixte. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar în a doua parte a intervalului și în regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei și 12 grade în extremitatea sud-vestica a țării, iar cele minime se vor situa, în general, între -8 și 4 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, îndeosebi din sudul și estul țării, pe arii restrânse va fi ceață.

LUNI. Vremea va fi caldă. În vestul, centrul și nordul țării înnorările se vor accentua treptat și aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde. Acestea vor fi sub formă de ploaie ziua, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare, mai ales în a doua parte a nopții, iar la munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. În restul teritoriului cerul, variabil ziua, se va înnora spre seară și noaptea, când local vor fi precipitații slabe, îndeosebi ploi. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor. Dimineața, în regiunile extracarpatice, pe arii restrânse va fi ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării și cele minime se vor situa între -1 și 6 grade.

MARȚI. Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor fi în scădere spre mediile caracteristice perioadei. În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la munte, vor predomina ninsorile, iar în est și sud-est se vor semnala mai ales ploi ziua și precipitații mixte noaptea. Vântul va avea intensificări în toate regiunile, dar îndeosebi pe crestele montane, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, iar cele minime se vor situa între -9 și 1 grad.

MIERCURI. Vremea va continua să se răcească. Cerul va avea înnorări temporare și va ninge slab, local la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, ziua mai ales în sud, iar noaptea îndeosebi în vest și nord-vest. Vântul va avea intensificări în regiunile estice și la munte, spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -12 și 0 grade.

DE JOI PANA SÂMBĂTĂ. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Trecător vor mai fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant ninsori.

 

stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *