Vremea începe să se răcească joi. Un val de aer polar va lovi vineri noapte

frig 4

Un val de aer polar din Rusia va lovi vineri România și va alunga primăvara. Răcirea vremii se face resimțită ușor încă de joi, când încep să scadă temperaturile. Din weekend, situația se schimbă dramatic, odată cu revenirea ninsorilor. Moldova, sudul ţării şi zona de munte vor fi cele mai afectate.

CITEȘTE ȘI: Încă trei supermarketuri într-o comună de lângă Timișoara

Vremea în țară: Joi, vremea se va răci uşor, dar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 4 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. În vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării cerul va fi temporar noros, iar izolat se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar la munte mai ales sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte (mai ales pe creste) şi temporar în Moldova şi doar pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse în celelalte regiuni.

Vremea se schimbă în weekend

Un val de aer polar vine din nordul Rusiei cu ninsori, ger și viscol și va lovi Moldova, regiunea sudică a țării și zonele de munte. În București vor fi diferențe mari de temperatură: de la 15 grade în aceste zile primăvăratice, până la minus 1 grad Celsius în weekend.

CITEȘTE ȘI: Girocenii şi chişozenii scapă de traficul aglomerat. Comuna Giroc va avea centură ocolitoare

ALINA ŞERBAN, meteorolog ANM: Vremea va deveni geroasă în aproape toată țara. Adică vor fi temperaturi minime sub minus 10 grade, temperaturi minime ce pot coborî chiar spre minus 19, minus 20 de grade în depresiuni.

Și pe litoral se va răci considerabil și vor fi temperaturi de minus 3 grade. De luni însă, vremea se va încălzi din nou și temperaturile vor reveni la normalul perioadei, scrie observator.tv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns