Vremea în perioada 24 iunie – 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în vestul țării, dar și în alte zone

Vremea în perioada 24 iunie - 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în vestul țării, dar și în alte zone

Vremea în perioada 24 iunie – 21 iulie 2024. ANM anunţă furtuni violente în vestul țării, dar și în alte zone

Administraţia Națională de Meteorologie a emis vineri, 21 iunie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 24 iunie – 21 iulie 2024. Potrivit specialiștilor, valul de căldură se va menţine în regiunile sudice, la începutul săptămânii viitoare. ANM anunţă, de asemenea, ploi, vijelii şi grindină în vestul, nordul, centrul şi în sud-vestul ţării, conform observatornews.ro.

Prognoza meteo 24 iunie – 1 iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în sud-vestul țării, dar și deficitare în regiunile nordice, estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

1 – 8 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

8 – 15 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-estice.

15 – 21 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul teritoriului. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor deficitar în regiunile sudice.

CITEȘTE ȘI: Pe un drum aglomerat din vestul ţării au fost montate primele sisteme de siguranță rutieră de tip parapet pe rulouri

Sursa foto: Observator


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *