Vreme prea caldă pentru iarnă. În Banat vor fi 16 grade

Vreme prea caldă pentru iarnă. La Banat vor fi 16 grade

Primele zile ale lunii februarie vor aduce în țara noastră o vreme chiar mai caldă decât în unele zile ale lunii ianuarie, cauza acestor deviații masive de temperatură reprezentând-o circulația zonală a aerului în troposferă (de la vest către est), astfel încât de deasupra Oceanului Atlantic și a nordului Africii va fi adecvat un aer tropical și relativ umed.

Se vor semnala și precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ în regiunile intracarpatice și slabe în restul teritoriului.

Sâmbătă, vremea se va ameliora ca aspect în aproape toată țara și se va încălzi accentuat, îndeosebi în sud. Vântul va continua să sufle tare la munte și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 11 și 16 grade Celsius în Banat și Crișana.

Duminică, vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie. Un nou front atmosferic va aduce precipitații sub formă de ploaie pe arii relativ extinse în vestul, centrul și nordul tarii, în timp ce ninsori se vor semnala numai la altitudini de peste 1.500-1.800 de metri. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula până la 20-25 de mm.

Vântul va sufla tare pe crestele și platourile montane, unde rafalele vor ajunge până la 100-120 de km/h. În restul regiunilor vântul va sufla în general moderat. Maximele termice vor urca la prânz până spre 11-16 grade în Banat și Crișana.

Meteorologii estimează că această perioadă primăvăratică va dura însă doar pană la mijlocul săptămânii viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *