Vreme la extreme în România: se ciocnesc un val de aer rece cu unul de aer cald. Vremea în Vest

Vreme la extreme în România: se ciocnesc un val de aer rece cu unul de aer cald. Vremea în Vest

Vreme la extreme în România: se ciocnesc un val de aer rece cu unul de aer cald. Vremea în Vest.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat că temperaturile vor fi în creștere joi și vineri, atunci când vom avea temperaturi care vor depăși 40 de grade. Ulterior, începând de sâmbătă, valul de aer cald se va ”ciocni” de un val de aer rece, ceea ce va produce fenomene extreme cu ploi și vijelii extrem de puternice.

”Continuă vremea extremelor meteorologice și în țara noastră. Mâine, în special în partea de sud și sud-est a țării, vorbim de o vreme caniculară. Temperaturile se apropie de 35-36 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în timp ce, în special în zonele montane, dar și în Transilvania, în Moldova, în Maramureș, în partea de nord și nord-est a Munteniei vorbim de fenomene de instabilitate atmosferică, care se vor caracteriza prin cantități de apă de peste 20. 30l/m², condiții pentru vijelii și căderi de grindină. Joi, valul de căldură va cuprinde regiunile vestice, sudice și sud-estice. Ne vom apropia joi de temperaturi, în special în lunca Dunării, de până la 37-38 de grade. Indicele de temperatură-umezeală va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, iar vineri va fi cea mai caldă zi din această săptămână, pentru că deja valul de căldură în intensificare va cuprinde toată țara și vom vorbi de temperaturi la scara întregii țări, între 32-41 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul și sud-vestul.

Vremea se răcește în weekend

Dacă luăm în considerare creșterea și intensificarea valorilor de temperaturi, începând de mâine, în special în partea de sud-sud-est a țării, vorbim de ziua de miercuri, joi, vineri și sâmbătă, pentru că, sâmbătă, în continuare în Oltenia, în Muntenia, canicula va persista.

Vorbim de temperaturi, sâmbătă, de 38 de grade, în timp ce în partea de vest a țării vom consemna valori în scădere, pentru că acestea nu vor mai depăși 25-26 de grade Celsius.

În același timp, sâmbătă, cu siguranță gradul de instabilitate se va accentua, pentru că deja cunoaștem schimbul de masă de aer foarte cald cu o masă de aer mai rece va aduce fenomene de instabilitate extremă și vorbim avers de averse cu caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de vest a țării”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN, citată de stiripesurse.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *