Vreme în general caldă în Banat, dar și reprize de ploaie, până în 18 iunie

vremea 4

Vremea va deveni caldă în perioada următoare, iar temperaturile medii diurne vor ajunge și la 31 de grade Celsius în Banat, Crișana și Muntenia, și la 29 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Moldova și Oltenia, în timp ce la nivel de precipitații acestea vor fi sub formă de averse în intervalul 5 – 9 iunie și 13 – 18 iunie, în aproape toate regiunile, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) publicată luni, valabilă pentru perioada 5 – 18 iunie 2017.

În Banat, vremea va fi caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în primele două zile ale intervalului de prognoză, când temperaturile maxime se vor situa între 28 și 31 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 16 — 17 grade Celsius, în medie.

Pe 8 și 9 iunie va avea loc o răcire, temperatura aerului va scădea cu aproximativ 6 grade, iar regimul termic va reveni la normal.

Apoi vremea se va încălzi din nou, maximele termice vor atinge valori medii de 30 — 31 de grade în intervalul 11 — 13 iunie, iar apoi vor scădea ușor, spre 28 — 29 de grade între 14 și 18 iunie.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat, în intervalul 10 — 18 iunie, de o medie a temperaturilor minime de 14 — 15 grade, relativ constantă.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare între 5 și 7 iunie și, din nou, după data de 13 iunie.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns